برگزاري مسابقات اتومبيلراني در ايران به اوايل دهه ۳۰ هجري شمسي برميگردد. در آن سالها خارجيان مقيم در كشور با همكاري تني چند از علاقمندان ايراني، اين رشته ورزشي را پايهريزي نمودند. در ابتدا بهعلت فقدان پيست مخصوص، مسابقات در كوي كن ، فرودگاه قلعهمرغي، پاركينگ نمايشگاه بينالمللي و همچنين اطراف استاديوم آزادي برگزار گرديد. بعد از انقلاب شكوهمند اسلامي و پس از ۱۰ سال وقفه در امر برگزاري مسابقات اتومبيلراني در كشور فدراسيون اتومبيلراني در سال ۱۳۶۹ به همت تني چند از قهرمانان اسبق كشور در اين رشته در كنار فدراسيون موتورسواري تشكيل گرديد و از آن سال به بعد به نام فدراسيون موتورسواري و اتومبيلراني به فعاليت پرداخت. در سال ۱۳۷۳ نيز بعد از تلاشهاي مستمر مسئولان فدراسيون پيست اتومبيلراني مخصوص در استاديوم ورزشي آزادي احداث گرديد و از سال ۱۳۷۴ نيز اين فدراسيون بطور رسمي به عضويت فدراسيون بين المللي اتومبيلراني (FIA) درآمد.
در حال حاضر مسابقات اتومبيلراني بصورت قهرماني كشور و در چهار فصل در رشتههاي سرعت (ريس)، رالي، مارپيچ (اسلالوم)، تپهنوردي (هيل كلايم) و امدادي برگزار ميگردد.
با توجه به اينكه رسانههاي گروهي بخصوص صدا و سيما از فدراسيون موتورسواري و اتومبيلراني حمايت جامعهائي ننمودهاند اما اين فدراسيون از بدو تأسيس اقدام به اجراي برنامههاي آموزشي و آشنايي عموم به اين دو رشته ورزشي نموده است. اجراي كلاسهاي آموزشي، فني و علمي، تشكيل كميته تحقيقات فني و مهندسي جهت تست خودرو و قطعات ساخت داخل انتشار مداوم بولتنهاي آموزشي در زمينه ورزش اتومبيلراني و آشنايي خوانندگان آن با جديدترين دستاوردهاي صنعت خودرو تهيه مقدمات انتشار اولين مجله فني، علمي، تخصصي و آموزشي موتورسواري و اتومبيلراني در ايران، تأليف اولين دائرةالمعارف جامع اتومبيل (مشتمل بر ۳ جلد و ۳۰۰۰ صفحه) توسط يكي از اعضاء فدراسيون از جمله اين اقدامات ميباشد.
تأسيس كميته كلاسيك
با توجه به علاقمندان و دارندگان اتومبيلها و موتورسيكلتهاي كلاسيك در كشور و اهميتدادن به بازسازي آنها، و از آنجائيكه كميته بينالمللي كلاسيك زيرمجموعه فدراسيون بينالمللي اتومبيلراني (FIA) ميباشد و كشور ما نيز ميتواند فعاليت چشمگيري در اين زمينه زير نظر فدراسيون موتورسواري و اتومبيلراني انجام دهد كميته كلاسيك درسال گذشته تأسيس گرديد.
برگزاري نمايشگاههاي مختلف اتومبيل و موتورسيكلتهاي قديمي و كلاسيك، دعوت از افراد خبره و با تجربه در امر بازسازي اتومبيلها و موتورسيكلتها به كميته، برگزاري جلسات هفتگي در فدراسيون به منظور آشنايي با علاقمندان و دارندگان اين وسايل نقليه از جمله فعاليتهاي اين كميته ميباشد.
اهميت برگزاري مسابقات اتومبيلراني در جهان
امروزه مسابقات اتومبيلراني جايگاه خاص و ويژهاي در بين مردم و ساير رشتههاي ورزشي پيدا كرده است. پيگيري بيش از يك ميليارد نفر از هر مسابقه (فرمول يك) اين رشته پر تحرك را به يكي از پرتماشاچيترين و پربينندهترين ورزشها تبديل كرده است و يا در جايي كه يك راننده مسابقه اتومبيلراني روزانه بين (۷) تا (۸) ساعت به فعاليتهاي بدنسازي و نرمشهاي مخصوص براي انجام يك مسابقه دو ساعته در ماه ميپردازد، اين نكته را روشن ميسازد كه اتومبيلراني واقعاً يك ورزش تمام عيار است و به نظر بسياري از قهرمانان اين رشته انجام آن از ساير رشتههاي ورزشي نيز مشكلتر است چون هم احتياج به بدن ورزيده و هم نياز به فكر و سرعت عمل بالا دارد. از طرف ديگر مسابقات اتومبيلراني پيشگام تحولات و تغييرات جديد صنعت خودروسازي در جهان ميباشد در حقيقت اين مسابقات مانند بخشي از يك واحد تحقيقاتي است كه كارخانهها و شركتهاي مختلف از قبيل ارائه مدل جديدي از محصول خود به بازار آنرا در پيستهاي مختلف مسابقات اتومبيلراني به امتحان ميگذارند و بعد از آزمايشات گوناگون بر روي آنها جواز ورود به خط توليد را دريافت ميدارند، گيربكس تيپ ترونيك، سيستمهاي تعليق جدا از هم، موتورهاي چهارسوپاپه، توربو شارژر و ... كه امروزه كم و بيش بر روي اتومبيلها نصب ميشوند، سالها پيش در ميادين مسابقات اتومبيلراني مورد تست قرار گرفتهاند. در كشور ما بهعلت عدم آشنايي و نپرداختن بطور صحيح به اين رشته ورزشي در شبكههاي مختلف تلويزيوني و ساير رسانهها فقط به سوانح اتومبيلراني و برخورد اتومبيلها در مسابقات اكتفا شده است و اين فكر در ذهن اكثر مردم بوجود آمده كه اتومبيلراني يك عمل جسورانه و يادآور تصادف و جراحت و مرگ و همچنين آرتيستبازي و ويراژهاي خياباني است. اگر اين طرز تفكر درست بود در اروپا كه مهد اين مسابقات ميباشد، هر روز بايد شاهد تصادفات مرگآوري ميبوديم. بد نيست بدانيد كه تنها در انگلستان ۵۳ كلوپ و مدرسه اتومبيلراني فعاليت دارد كه خانوادهها فرزندان خويش را جهت آموزش به اين مدارس ميفرستند و آنها در آنجا علاوه بر تحصيل به يادگيري فنون و آموزشهاي رانندگي ميپردازند و هنرجويان كمكم مدارج متعددي را در اين نوع مدارس طي ميكنند و آماده مسابقات حرفهاي ميشوند.
به هرحال اميد است با نگرش درست مردم و مسئولين رسانههاي گروهي در كشور، به اين رشته پر طرفدار ورزشي كه بين جوانان بسيار طرفدار دارد بيشتر بها داده شود و صنايع خودروسازي و قطعهسازي كشور نيز كه بدنبال ارائه مدلهاي جديدي از محصولات خود هستند از مسابقات اتومبيلراني نهايت استفاه را ببرند.
تاريخچه فدراسيون بينالمللي اتومبيلراني
اين فدراسيون در سال (۱۹۰۲) در هامبورگ بصورت اتحاديه كل اتومبيل كه بعدها بصورت اتحاديه بينالمللي كلوپ اتومبيل در سال (۱۹۰۶) شناخته شد تأسيس گرديد. اساسنامه آن طي سالهاي مختلف تغيير كرده تا بصورت فعلي درآمد. در حال حاضر مقر آن در پاريس ميباشد. هدف از تأسيس بينالمللي اتومبيل توسعه و ترتيب حركت، گردش و يا عبور و مرور وسايل نقليه جادهاي، در تمام كشورها، كمك به حل مسائل روزانه آمد و شد اتومبيلرانان، ترتيب و گسترش مسابقات اتومبيلراني، حل مسائل فني و عملياتي مربوط به وسايل نقليه موتوري و حفظ منافع اتومبيلرانان ميباشد.
فعاليتهاي اين فدراسيون در زمينههاي مختلف بهشرح زير است:
سلام دوستان عزیز،
ممنون که وقت گذاشتین و به وبلاگ ما سر زدید امیدواریم مطالبی را که دنبالشان هستید بتوانید اینجا پیدا کنید.
راستی تو وبلاگ وضعیّت مسنجر رو گذاشتیم اگر خواستین از وضعیّت مطمئن شوید لطفا یک بار "refresh" کنید یا دکمه "F5" را بزنید
با تشکر:عرفان گنج خانلو،امیر منجمی
تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
مسابقات
اتومبیل رانی
و آدرس
iranrally.LoxBlog.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.